MINŐSÉGI, MEGBÍZHATÓ
FÉMMEGMUNKÁLÁS100%-ban magyar tulajdonú családi vállakozásPÁLYÁZATOK

Projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.2-15-2015-00457

Kedvezményezett neve:
Ivicz Szerszám-, Alkatrészgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

Projekt címe:
Esztergagép beszerzésével termelési kapacitásbővítés az Ivicz Bt-nél.

Szerződött támogatás összege:
16 628 724 Ft

Támogatás mértéke %-ban:
70%

Projekt tervezett befejezési dátuma:
2016.03.18 - 2016.08.18.

Projekt tartalmának bemutatás:

A cég profilja fémmegmunkálás, bérmunkával és egyedi gépek, szerszámok készítésével, marásával foglalkozik. A megrendelések az idők folyamán lassan de folyamatosan bővültek és az idő előrehaladtával egyre több cég keresett meg megrendeléseivel minket, mert valljuk, hogy az elégedett vevőkön keresztül érhető el a legjobb reklám.

Dolgoztunk a mohácsi Kronospan Mofa Hungary Kft-nek faipari termékeket gyártó gépsorhoz különböző alkatrészeket, Uni-System Bau Kft.-nek játszótéri alkatrészeket, papírgyári gépalkatrészeket, Edelstahl Service Kft.-nek, rozsdamentes csővég menetelést, hasáb marást, Fülöp Fémipari Kft.-nek trapézmenetű tengelyeket, hozzá való anyával, Baranyagumi Bt.-nek gumisütő szerszámot, Eurokomax Kft.-nek vízszintes talajfúró csigák gyártását, fúrófejek készítését, Borostyán Kft.-nek lánctalpvezető görgőket, Komroll Kft.-nek kapálógép alkatrészeket, tengelyeket, kuplungok forgácsolását, ékpályák marását, Rotaszer Kft.-nek alumínium öntőszerszám gyártását, átalakítását.

Piacunk biztos és fokozatosan, lassan bővülő, megrendelőink elégedettek. A beruházás megvalósítása a megrendelők gyorsabb, jobb minőségű kiszolgálását eredményezi, nagyobb volumenű, feszesebb határidejű munkák elvállalását is lehetővé téve, így erősítve tovább helyzetünket és biztosítva a létszámot, vagy tartós megrendelések esetén az esetleges létszámbővülést.

Ahhoz tehát hogy rugalmasabbak, gyorsabbak, precízebbek, hatékonyabbak legyünk és tartsuk piaci pozícióinkat az általunk gyártott termékeknek, alkatrészeknek az előállításához több és modernebb célszerszámra volt szükségünk. E beruházás keretében szereztük be a 1 db Takisawa NEX-108M hajtott szerszámos CNC eszterga gépet.

A méterben kapott alapanyagot fel kell darabolni, elő kell készíteni fúrásra majd marásra illetve köszörülésre, és sok esetben még meg kell munkálni az adott műszaki rajznak megfelelően. A jelenlegi géppark átlag életkora 20 év körül van, ami áll 2 db hagyományos esztergagépből, 2 db marógépből, 1 db darabológépből, 1 db köszörűgépből, 4 db fúrógépből. A géppark fiatalítása, illetve bővítése meggyorsítaná, megkönnyítené a munkát, hiszen egy hagyományos esztergagép nem tudja felvenni a versenyt sem gyorsasággal, sem pontossággal egy számítógép által vezérelt esztergagéppel. A munka azért is lenne könnyebb, és hatékonyabb, mert az esztergálást gyakran marás követi ugyanazon az alkatrészen. Eddig ez két gépen történt, ez a gép viszont mind a két munkafolyamatot meg tudná oldani egyszerre.

Az eszköz jellemzői:

Gyorsaság: A gép a szerszámváltások között gyorsjárattal közlekedik ( 20 000-24 000 mm/min). Ez két szerszámváltás között 1-2 sec. jelent.

Termelékenység: A gép 12 állású szerszámbefogóval van felszerelve, tehát komplett alkatrészeket lehet rajta gyártani. A gép tud fúrni, marni, esztergálni, így tehát nem kell fúrást előkészíteni egy másik gépen, illetve marási utómunkákat megint egy másik gépen. A kép japán fanuc vezérlővel van ellátva, így a pontosságról az gondoskodik. 12 hajtott szerszámos revolverfejes esztergával rendelkezve kiemelkedő technikai színvonalat képvisel.

Megmunkálhatóság: Max. elfordulás 480 mm, megmunkálható átmérő: standard 244 mm, hossz 447 mm, rúdáteresztő képesség 52 mm, Mozgás: x tengely 180 mm, Z tengely 530 mm Változtatható főorsó sebesség: Főorsó: fordulatszám: 4000 ford/min, furat 63 mm, kúp A2-6, tokmány méret 8”, csapágy átmérő 100mm. Hidraulikus szervo revolverfej: 12 állás, szerszámbefogó négyszög szerszám: 25x25 mm fúró szersz.befogó átmérő: 40 mm, maró 20 mm. Hidraulikus szegnyereg: löket 435 mm, átmérő 75 mm. Szerszámbemérő, rúdadagoló.

Súly 4300 kg, méret 2200/3021x1800x1600 mm

Mind ezidáig 3-4 különböző gép használatára volt szükség az előkészítés, esztergálás, fúrás, marás fázisainál, míg most 1 hatékonyabb technológia fogja egyszerűbben, jobb minőségben, precízebben, gyorsabban a termelési folyamatot a tapasztalt szakembereink segítségével hozzáadott érték módon növelni. A gyártandó termékek a beruházásnak köszönhetően, hatékonyabb, jobb minőségű, pontosabb feldolgozottsági szinten készülnek el, kevesebb időráfordítás alatt.

infoblokk
Adatvédelmi tájékoztató

+36 30 929 1032 | iviczbt@gmail.com | H-P-ig 08:00-12:00, 13:00-16:00

2024 Ivicz Bt | Minden jog fenntartva